Коалиция „Да спасим Кресненския пролом“ кани всички медии на пресконференция в БТА на 20 юли (сряда), от 10:00 часа, на която ще представи последното развитие на проекта за лот 3.2. на АМ „Струма“ в района на Кресненския пролом.

Неочакван опит на двама съветници в МОСВ – Атанас Костадинов от БСП и Емил Папазян от „Продължаваме промяната“ – да предизвикат скандал, чрез който да върнат обратно проекта за преминаване на АМ „Струма“ в района на Кресненския пролом към отхвърления от Европейската комисия вариант Г-10,5, стана причина за спешна среща при премиера Кирил Петков в понеделник, 18 юли. За пръв път български премиер се ангажира лично с вече 25-годишния казус и получи директна информация за проблемите и техните автори, както и за възможните решения, които да доведат до изграждането на лот 3.2 в срок и при спазване на природозащитните изисквания на националното и европейското законодателство.

Ще говорим за:

1. Какво се случи на срещата при премиера Кирил Петков на 18 юли.

2. Опитът за скандал на двамата съветници и (без)действията на АПИ.

3. Следващите действия и инициативи на Коалиция „Да спасим Кресненския пролом“.

***

За контакти:

Даниел Попов – 0886818794, dpopov@bankwatch.org

Петко Ковачев – 0899444374, kovachpetko@gmail.com

Коалиция „Да спасим Кресненския пролом” включва: 

Сдружение за дива природа “Балкани”, Екологично сдружение „За Земятa”, Българско дружество за защита на птиците, Институт за зелена политика, „Училище за природа“ – с. Влахи, CEE Bankwatch Network, Friends of the Earth Europe

Подобни статии